FinanzOnline

2022-12-05

Mi az a Finanzonline felület?

A Finanzonline egy az osztrák állam által létrehozott online felület, ami hasonló funkciójú mint a Magyarországon működő "Ügyfélkapu" rendszer. A Finanzonline felületen minden adózó online le tudja adni az adóbevallását, illetve ezen az oldalon kapják meg a különböző értesítéseket, tudják megtekinteni a fizetési papírjaikat vagy akár a családi pótlék kifizetéseket.


Miért érdemes használni ezt a felületet?

Ha az adózó Finanzonline felületen keresztül nyújtja be adóbevallását, nagy valószínűséggel gyorsabb lesz a feldolgozás! Ezen kívül ide minden évben feltöltésre kerülnek az aktuális munkaviszonyok bérpapírral együtt, láthatóak továbbá a már kifizetett családi pótlék időszakok is.


Hogyan lehet regisztrálni?

A felületre az osztrák biztosítási számmal (E-card szám), személy igazolvány számmal és osztrák címmel (Nem szükséges bejelentett lakcím) lehet regisztrálni, majd a kódokat ajánlott levél formájában kiküldik a megadott címre. Ezen kívül személyesen lehet még kikérni a Finanzonline kódokat időpontfoglalással az osztrák Finanzamt hivatalaiban. Online regiszrációra az alábbi linken van lehetőség: FinanzOnline Regisztráció

Fontos!
Amennyiben magyar lakcímre szeretné kipostáztatni a belépési kódokat, úgy azt egy formanyomtatvány segítségével lehet megtenni. Ebben irodánk ingyenesen segítséget nyújt, csupán jelezze munkatársainak, hogy FinanzOnline regisztrációban kéri a segítségünket!