Finanzonline error

2023-07-30

 

JELENLEG ELÉRHETŐ A FINANZONLINE!

 

KÖVETKEZŐ KARBANTARTÁS AUGUSZTUS 2.!!

 

Napokig nem lehetett elérni az osztrák adóhivatal online rendszerét, a Finanzonline felületét.

Ezen a platformon tudják az Ausztriában dolgozó magyarok leadni adóbevallásukat, illetve ezen keresztül tudják megválaszolni az esetleges hiánypótlásokat vagy nyújthatnak be fellebbezést, például egy negatív adóhatározatra reagálva.

A felület átmenetileg Ausztriában is csak akadozva volt elérhető, ha Ausztriában wifi-hez vagy osztrák mobilhálózathoz csatlakoztunk. Külföldi hálózatról, így magyar mobil hálózatrról vagy wifi-ről négy napig nem volt elérhető sem a Finanzonline, sem pedig a pénzügyminisztérium honlapja (bmf.gv.at)

 

Ilyen, hosszabb karbantartásoknál Probléma azokban az esetekben lehetséges, ahol határiőre kell leadni egy kérelmet vagy megválaszolni a hiánypótlásokat hivatalos adóügyekben, illetve ha valaki e-mail értesítést kap a Finanzonline rendszeréből, de mivel nem tud belépni, megválaszolni sem tudja a megkeresést.

Reméljük mielőbb megoldják a technikai problémát, ugyanis tartós fennakadás esetén a helyzet komoly jogi és pénzügyi vitákat válthat ki a felhasználók és a Finanzamt között.