Osztrák Adóvisszatérítés Sopronban

2023-09-11

Ausztria és Sopron – Közeli lehetőségek

Sopron városa az osztrák határ közvetlen közelében fekszik, így az itt élők számára az osztrák munkaerőpiac könnyen elérhető. Az osztrák bérek és munkakörülmények sokak számára vonzóvá teszik a határon túli munkavállalást. A magasabb bérek és a jobb életszínvonal mellett azonban egyéb előnyök is járnak azoknak, akik az osztrák munkaerőpiacon tevékenykednek. Az adóvisszatérítés lehetősége egy olyan kiemelkedő előny, amelyről sokan még nem tudnak.

Az adóvisszatérítés lehetősége különösen fontos a Sopronban és környékén élő ausztriai munkavállalók számára, hiszen a legtöbben naponta ingáznak Ausztria és Sopron között.


Kinek érdemes adóvisszatérítést leadni?

  • Ingázóknak: Minden esetben érdemes lehet adót visszaigényelni rendszeres ingázás esetén. Különösen igaz ez a Sopronból induló munkavállalókra, akik nagy része napi szinten tesz meg nagy távolságokat. Az Ingázóknak járó kedvezményekről Itt olvashat részletesebben!
  • Szezonális vagy Tört Évet Dolgozóknak: Szinte mindig érdemes lehet tört év esetén visszaigényelni a befizetett adót ugyanis a szezonmunkások nagy része év közben többlet adót fizetett be. Ez azt jelenti, hogy az év közben befizetett többlet adót és TB-t az év végeztével vissza lehet igényelni. Itt olvashat erről részletesebben!
  • Családosoknak: Számos adókedvezmény vonatkozik az Ausztriában dolgozó családos munkavállalókra, így szinte minden esetben érdemes lehet adóvisszatérítést benyújtani. A Családosoknak járó adókedvezményekről Itt olvashat részletesebben!

Irodánk ingyenes adóvisszatérítés előkalkulációval segíti az ausztriai munkavállalókat, hogy biztos lehessen benne, hogy azt kapja, ami jár.


Miért Minket Válassz?

  • Helyi Szakértők: Sopronban működünk, és ismerjük mind a magyar, mind az osztrák adózási környezetet. Ez segít abban, hogy az adóvisszatérítését a legoptimálisabban kezeljük.
  • Személyre Szabott Megközelítés: Minden ügyfelünk más és más, így minden esetet egyedi megközelítéssel kezelünk. Személyre szabott tanácsokat és megoldásokat nyújtunk.
  • Gyors és Hatékony Ügyintézés: Tudjuk, hogy az idő pénz. Az ügyintézés során folyamatosan figyelemmel kísérjük az aktuális jogszabályokat, hogy a folyamat gördülékenyen és hatékonyan zajljon.
  • Ingyenes előkalkuláció: Irodánk tanácsadói ingyenesen kiszámolják a maximum visszaigényelhető összeget az elmúlt 5 év bármely időszakára. Így a visszakérhető összeg nem csupán zsákbamacska.
  • Helyi Elérhetőség: Bármilyen kérdés esetén könnyen elérhet minket. Helyi jelenlétünk miatt gyors válaszokat és támogatást nyújtunk.